torstai 8. tammikuuta 2015

8 syytä vihata seurustelevia ystäviä

Lähes kaikki ystävistäni seurustelevat tai ovat avo- tai avioliitossa. Ja joskus, se todella pistää vihaksi. Ei sillä, olen kyllä onnellinen heidän puolestaan. Mutta joskus he voisivat miettiä, mitä jos olisivat minun roolissani.


8 syytä miksi vihaan ystäviäni:

1. Liimautuminen mieheen

Kun mies on kotona, he eivät koskaan pyydä mihinkään. Mutta kun mies on poissa, jo alkaa seura kiinnostamaan. "No kun Pertti pääsee kuudelta töistä niin jos ehdit sitä ennen niin sopii." Tai kun heitä pyytää johonkin, ottavat he miehensä mukaan. Tarkoituksena viettää tyttöporukalla iltaa laivaristeilyllä, mutta silti kaikki kysyvät heti, onko ok jos heidän miehensäkkin tulee. No ei ole ok! Mistä lähtien he ovat olleet tyttöjä? Mutta mene siinä nyt sanomaan, ettei sovi, niin onpa todella hyvä tunnelman sen jälkeen sillä risteilyllä, mikäli joku heistä enää on valmis lähtemään. Minkä takia seurustelevat naiset eivät osaa käydä enää missään ilman miehiään? Miehet usein jatkavat ystäviensä näkemistä, ihan vain jätkäporukalla, mutta naiset eivät kertakaikkiaan osaa irrottautua miehistään. Eikö sen oman kullan kanssa vietetty aika tuntuisi entistä paremmalta, jos osaisi joskus tehdä jotain ilman sitä miestäkin? Tottakai välillä voidaan viettää iltaa niin että ne miehet ovat mukana, mutta että joka kerta?

2. Ei tuollaista miestä

Vaikka seurustelevat ovat löytäneet sen oman kullan, ei se tarkoita, että he tietäisivät millaisen miehen minä haluan. Silti heiltä tuntuu löytyvän jatkuvia neuvoja ja erityisesti näitä haukkuja, miksei jokin mies ole minulle sopiva. Vaikkei heillä ole hajuakaan millaisen miehen haluan. Miehistä varoittelu, varsinkin silloin kun he miestä eivät tunne, on todella raivostuttavaa. Ette tunne miestä, joten suut kiinni. Vaikka mies olisikin täys mätä, enkö saisi tehdä omia virheitäni. Kyllä sitä sitten kantapään kautta oppii. Ja koska etsin automaattisesti niitä virheitä miehistä heti alkuun itsekin ei miehen löytämistä ainakaan helpota, että ystäväni tekevät tätä myös.

3. Mihen löytää mistä vain

Kaupasta, salilta, työpaikalta, elokuvista.. Niin että hedelmäosastolle vain sitten miehiä iskemään? Kuka oikeasti kaupassa alkaa juttelemaan tuntemattomille? Ja millä todennäköisyydellä, nämä ovat vielä varattuja. Siinä onkin sitten mukava soperrella jotain kun tyttöystävä kävelee viereen. Miehiä ei todellakaan löydä mistä vain. Alkanut tuntumaan, ettei niitä löydy mistään.

4. Meille tulee vauva ja muutamme maalle

Tämä ei tosin ole ystävieni vika. He menevät elämässään eteenpäin. Perustavat perheitä ja ostavat taloja. Ymmärrän sen. Silti se toisinaan pistää vihaksi. Itse vietät yksinäisiä sinkkuiltoja kun ystäväsi miettivät miehensä kanssa yhteisen kodin sisustamista ja ostelevat vauvanvaatteita. Katkeruutta? Ehkäpä. Mutta toisinaan en ymmärrä tätä heidän kiirettään. Yhä nuorempina ja yhä lyhyemmän tuntemisen perusteella, he ilmoittavat odottavansa lasta tai ostavansa talon. Mikä kiire kaikilla on? Et sinä todella tunne sitä miestä vielä vuoden perusteella niin hyvin, että olisi aika ottaa laina ja ostaa omakotitalo.

5. Pariskuntaillat

Ystävät reissaavat ulkomaille, risteilylle, kylpylöihin, viettävät baari-iltoja ja käyvät laskettelemassa. Mutta näihin kutsutaan vain ne seurustelevat parit. Mihin unohtuvat sinkkuystävät? Enkö ole kykeneväinen tekemään näistä mitään vain, koska minulla ei ole miestä?

6. Me

Me käytiin siellä, me tehtiin sitä, me ostetaan tätä.. Tässä jälleen yksi todiste, ettette todellakaan tee mitään ilman miestänne.

7. Miehestä valittaminen

Jos joskus ystävät pääsevät hetkeksi irti miehestään, käyttävät he koko illan valittamiseen miehistään. Mitä se nyt taas on mennyt tekemään. Ettekö osaa enää pitää hauskaa? Ja teillä kun on ne miehet niin pitäkää huolta suhteestanne. Jos teillä todella menee niin huonosti, että miehestä täytyy valittaa lakkaamatta niin kannattaisi miettiä, onko todella oikean miehen kanssa.

8. Eron sattuessa

No, jos se suhde ei onnistukkaan. Silloinhan näitä ystäviä alkaa jälleen kiinnostamaan. Ollaan pyytämässä sinne ja tänne koko ajan, mikä on kyllä ihan mukavaa. Onhan se kiva "saada ystävänsä takaisin". Mutten silti unohda, miten kohtelitte minua silloin kun seurustelitte. Ja yleensä nämä ystävät unohtavat minut jälleen löytäessään uuden miehen. Kiitoksia vain. Tätäkö ystävyytemme merkitsee?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti